Εξετάσεις και Εξοπλισμός

FNA Θυρεοειδούς με Needle PL.US

 • Η αναρρόφηση δια λεπτής βελόνης  (FNA) θυρεοειδούς με υπερηχογραφική καθοδήγηση πραγματοποιείται για τη λήψη υλικού από ένα ύποπτο όζο θυρεοειδούς προκειμένου να σταλεί για κυτταρολογική εξέταση. Η εξέταση δεν απαιτεί αναισθητικό και διαρκεί περίπου 10 - 15 λεπτά. 

 

 • Tο Needle PL.US. (PLanewave UltraSensitive™ imaging) είναι μια νέα καινοτομία αποκλειστικά διαθέσιμη στον Aixplorer Ultimate™. Με την τεχνική αυτή επιτυγχάνεται πολύ καλύτερη απεικόνιση της βελόνας λήψης ιστολογικού υλικού όσο και και των ανατομικών δομών.  Επίσης με ειδικό λογισμικό γίνεται πρόβλεψη της πορείας της βελόνας σε πραγματικό χρόνο και με πολύ μεγάλη ακρίβεια.


Real-time ελαστογραφία ήπατος

 • Τρεις τεχνικές, βασισμένες στις ιδιότητες των διατμητικών κυμάτων (shear waves), αναπτύχθηκαν την τελευταία δεκαετία για την ποσοτική μέτρηση των ελαστικών ιδιοτήτων των ιστών. Πράγματι, η ταχύτητα ενός διατμητικού κύματος που διαδίδεται σε ένα μέσο εξαρτάται από το διαμήκη ελαστικότητας του βιολογικού ιστού. Η ελαστικότητα του ιστού μπορεί στη συνέχεια να εξαχθεί από αυτή τη μέτρηση.
 • Η τεχνική, που ονομάζεται Transient Elastography (TE) (FibroScan®, Echosens, Paris, France), είναι μια μέθοδος μίας διάστασης (one- dimensional method), η οποία δίνει μια ενιαία τιμή ελαστικότητας από μια περιοχή. Η κύρια εφαρμογή της ήταν για την εκτίμηση της ηπατικής ίνωσης.
 • Η δεύτερη τεχνική, Acoustic Radiation Force Impulse (ARFI) είναι επίσης μια μονοδιάστατη τεχνική (one- dimensional method), αλλά έχει ενσωματωθεί σε ένα συμβατικό σύστημα απεικόνισης υπερήχων.
 • Η τρίτη τεχνική είναι η απεικόνιση ShearWave™ Elastography (SWE™). Το SWE επιτρέπει την δισδιάστατη (two- dimensional), ποσοτική απεικόνιση της ελαστικότητας ιστού σε πραγματικό χρόνο σε συνδυασμό με τη συμβατική απεικόνιση υπερήχων.

Την ShearWave™ Elastography (SWE™) την παρέχει      το σύστημα υπερήχου Aixplorer Ultimate™. Η μέθοδος έλαβε άδεια από τον FDA για την αξιολόγηση της ηπατικής ίνωσης.

Η ShearWave™ Elastography (SWE) βασίζεται στη μέτρηση της ταχύτητας διάδοσης των διατμητικών κυμάτων (shear wave) σε μαλακό ιστό δεν απαιτεί εξωτερική δόνηση για τη δημιουργία του  (shear wave). 

Βασίζεται στη δημιουργία ενός παλμού υπερήχων (radiation force) στον ιστό για τη δημιουργία του shear wave.

Ο ηχοβολέας των υπερήχων παράγει μια πολύ εντοπισμένη δύναμη υπερηχητικής ακτινοβολίας στο προκαθορισμένο βάθος στον υπό εξέταση ιστό. Αυτή η δύναμη / ώθηση του παλμού υπερήχων προκαλεί ένα shear wave, το οποίο στη συνέχεια διαδίδεται από αυτό το εστιακό σημείο. 

Στη συνέχεια παράγονται σχεδόν ταυτόχρονα αρκετά σημεία εστίασης, σε μια γραμμή κάθετη στην επιφάνεια του δέρματος του ασθενούς. Αυτό δημιουργεί ένα εμπρόσθιο κωνικό shear wave (conical shear wave front), το οποίο σαρώνει το επίπεδο εικόνας, και στις δύο πλευρές του εστιακού σημείου.

Η πρόοδος του shear wave συλλαμβάνεται από την πολύ γρήγορη απόκτηση εικόνων υπερήχου (μέχρι 20.000 εικόνες ανά δευτερόλεπτο), που ονομάζεται απεικόνιση UltraFast™.

H μέτρηση διαρκεί μόνο λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου, οπότε η κίνηση του ασθενούς ή του χειριστή δεν επηρεάζει το αποτέλεσμα. 

Μια μέτρηση υψηλής ταχύτητας είναι απαραίτητη για να συλλάβει το κύμα διάτμησης καθώς κινείται με ταχύτητα της τάξεως των 1 έως 10m/s.

Τρισδιάστατη ελαστογραφία (3D) προστάτη

 • Οι τρόποι πολλαπλής απεικόνισης που είναι διαθέσιμοι στο Aixplorer είναι μια σημαντική πρόοδος στα διαγνωστικά εργαλεία για την εκτίμηση του καρκίνου του προστάτη και ένα βήμα προς την πολυπαραμετρική υπερηχογραφική εξέταση του ιστού του προστάτη
 • Η τεχνολογία Shearwave Elastography (SWE) σε πραγματικό χρόνο, διαθέσιμη σε 2D real-time και 3D, παρέχει ένα ποσοτικό χρωματικά κωδικοποιημένο χάρτη της σκληρότητας/ελαστικότητας του προστάτη. Με την καινοτόμο τεχνολογία της SWE, απεικονίζεται ολόκληρος ο προστάτης αδένας επιτρέποντας τη συνολική εκτίμηση της σκληρότητας του προστάτη και των ανομοιογενειών, επιτρέποντας το γρήγορο εντοπισμό των ύποπτων περιοχών.


UltraFast™ Doppler

Οι εξετάσεις των αγγείων συχνά είναι χρονοβόρες και ίσως, για το λόγο αυτό, δυσάρεστες για τους εξεταζόμενους.

Ο Aixplorer® Ultimate κάνει τις εξετάσεις σας πιο εύκολες, λιγότερο χρονοβόρες και με εξαιρετική ποιότητα εικόνας που βοηθά στον εντοπισμό στενώσεων, και της αξιολόγησης των τοιχωμάτων των αρτηριών.

Ο Aixplorer® Ultimate παρέχει την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας πλατφόρμα UltraFast ™  imaging  στις εξετάσεις με Triplex αγγείων, με την οποία επιτυγχάνεται ο συνδυασμός χρωματικού χάρτη της αιματικής ροής με την απεικόνιση του παλμικού Doppler.


Το UltraFast™ Doppler:

 • Εντοπίζει τις περιοχές με τις υψηλότερες ταχύτητες αιματικής ροής σε δευτερόλεπτα μειώνοντας τον χρόνο εξέτασης.
 • Παρέχει τη δυνατότητα να απεικονιστούν με ακρίβεια το φασματικό Doppler και με αναδρομικό τρόπο, λαμβάνοντας έτσι πολλαπλές μετρήσεις από πολλαπλά σημεία ενδιαφέροντος στον ίδιο καρδιακό κύκλο.
 • Η ροή αίματος εικόνας απεικονίζεται με ρυθμούς καρέ (μέχρι 200 ​​Hz), που αποτελεί μια 10πλάσια αύξηση σε σχέση με την συμβατική αιμοδυναμική απεικόνιση.